ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ?

1. Πέραν του γεγονότος ότι είναι μια από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ισπανική είναι μια από τις πιο διαδεδομένες γλώσσες διεθνώς. Είναι η επίσημη γλώσσα 21 χωρών (Ισπανία και χώρες Λατινικής Αμερικής). Επίσης, είναι η δεύτερη επίσημη γλώσσα στη Βραζιλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες (όπου το ποσοστό των Ισπανόφωνων έχει ξεπεράσει προ πολλού το 10%), και η Ελλάδα έχει πολλές εμπορικές συναλλαγές με ισπανόφωνες χώρες.
 
2. Η Ισπανική είναι μια γλώσσα που μπορούν να μάθουν εύκολα οι Έλληνες διότι, τόσο η προφορά όσο και η γραμματική τους, είναι κοντά στην ελληνική γλώσσα. Διαθέτει πλούσια λογοτεχνική και μουσική παράδοση πράγμα που την καθιστά πιο προσιτή στους νέους και μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον τους.
 
3. Στην Ελλάδα είναι θεαματική η συμμετοχή στις εξετάσεις των Διπλωμάτων της Ισπανικής ως ξένης γλώσσας. Για τις εξετάσεις του Μαΐου έχουν ήδη εγγραφεί 5.134 υποψήφιοι, γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα στη 1η θέση συμμετοχής σε αυτές παγκοσμίως. Τούτο αποδεικνύει το αυξανόμενο ενδιαφέρον για αυτή την γλώσσα.

ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΙΤΑΛΙΚΑ?

Γιατί μας αρέσει η ιταλική λογοτεχνία. Από τους μεγάλους ιταλούς κλασσικούς, Δάντη, Βοκκάκιο και Πετράρχη του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης μέχρι τους πιο σύγχρονους και τα 6 Νόμπελ Λογοτεχνίας του 20ου αιώνα!! Για τον μαγευτικό κόσμο του ιταλικού θεάτρου. Από τις πρώιμες μορφές του ρωμαϊκού θεάτρου, στην παντομίμα του 9ου αιώνα, από το πιο λαμπρό φαινόμενο της Αναγέννησης, την commedia dell’arte, μέχρι τις κωμωδίες του Γκολντόνι !! Για τη μαγεία της Μεγάλης (ιταλικής) Οθόνης. Ο ιταλικός κινηματογράφος έχει μια θέση πολύ σημαντική στην Παγκόσμια Ιστορία της Έβδομης Τέχνης.

1 Είναι επίσημη γλώσσα ενός ευρωπαϊκού κράτους, μια γλώσσα που ομιλείται όχι μόνο στην Ιταλία αλλά είναι επίσημη γλώσσα στην Ελβετία , στη Μάλτα, στο Σαν Μαρίνο και στο Βατικανό.

2. Γιατί είναι η γλώσσα της χώρας όπου αναπτύχθηκε ένας από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς της αρχαιότητας, ο ρωμαϊκός. Και γιατί μας συνδέουν εδώ και χιλιάδες χρόνια στενοί δεσμοί.

3 ο ελληνικός κι ο ιταλικός πολιτισμός έχουν αλληλοεπηρεαστεί σε πάμπολλες εκφράσεις τους, όπως η γλώσσα: τα Επτάνησα και τα Δωδεκάνησα, αλλά και οι Κυκλάδες

4  Γιατί μας ενδιαφέρουν προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιταλία: Η Ιταλία αποτελούσε πάντοτε σημαντικό προορισμό σπουδών για τους Έλληνες σπουδαστές

5 Eίναι η γλώσσα μιας υψηλά τεχνολογικής και βιομηχανικής χώρας

6 Η Ιταλία κατατάσσεται πλέον δεύτερη μεταξύ των κυριότερων εμπορικών εταίρων της Ελλάδας.

7 Γιατί στην Ιταλία βρίσκεται το μεγαλύτερο και σημαντικότερο μουσείο του κόσμου: η Ρώμη!
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου